austevoll-elektro-pos

Kryssholm med batterisystem

Bio Feeder har valgt Austevoll Elektro som leverandør av batterisystem for Kryssholm.
Kryssholm

Bio Feeder har valgt Austevoll Elektro som leverandør av batterisystem for bulk- og forbåten Kryssholm når de bygger om og blir mer miljøvennlig.

Kryssholm seiler med fiskefor for Biomar i høysesongen. De blir en av de første forbåtene i Norge som tar i bruk batteriteknologi ved forleveranser. De vil hovedsakelig benytte batteriene under lossing ute på anleggene. Enten som ren batteridrift eller i kombinasjon med en eller flere av hjelpemotorene. «Vi vil bruke betydelig mindre energi på lossing med denne båten sammenlignet med andre forbåter» sier daglig leder i Bio Feeder, Nils Tore Melingen.

I tillegg til batterisystem vil Austevoll Elektro levere ny hovedtavle og landstrømsystem i forbindelse med oppgraderingen. Landstrømsystemet er etter den internasjonale IEC 80005-3 standarden og har en kapasitet på over 400kW. Kryssholm vil både kunne lade batterier og drifte fartøyet når de ligger til land uten bruk av hjelpemotorer.

Kryssholm er litt i underkant av 90 meter lang og kan laste 3000 tonn med fiskefor. De er dermed blant de største fartøyene i sitt segment.

Les mer om våre hybridløsninger her.
Les artikkel om Kryssholm i Teknisk Ukeblad.

Kontakt

AE-portrett-Sigurd

Sigurd Vik

Salgsleder
(+47) 95 29 19 16
AE-portrett-Joakim

Joakim Warpe

Leder teknisk utvikling / Prosjektleder system
(+47) 95 29 19 36