Austevoll Elektro Pos

 

Aktuelt

Kryssholm med batterisystem

Bio Feeder har valgt Austevoll Elektro som leverandør av batterisystem for Kryssholm.
Kryssholm

Bio Feeder har valgt Austevoll Elektro som leverandør av batterisystem for bulk- og forbåten Kryssholm når de bygger om og blir mer miljøvennlig.

Kryssholm seiler med fiskefor for Biomar i høysesongen. De blir en av de første forbåtene i Norge som tar i bruk batteriteknologi ved forleveranser. De vil hovedsakelig benytte batteriene under lossing ute på anleggene. Enten som ren batteridrift eller i kombinasjon med en eller flere av hjelpemotorene. «Vi vil bruke betydelig mindre energi på lossing med denne båten sammenlignet med andre forbåter» sier daglig leder i Bio Feeder, Nils Tore Melingen.

I tillegg til batterisystem vil Austevoll Elektro levere ny hovedtavle og landstrømsystem i forbindelse med oppgraderingen. Landstrømsystemet er etter den internasjonale IEC 80005-3 standarden og har en kapasitet på over 400kW. Kryssholm vil både kunne lade batterier og drifte fartøyet når de ligger til land uten bruk av hjelpemotorer.

Kryssholm er litt i underkant av 90 meter lang og kan laste 3000 tonn med fiskefor. De er dermed blant de største fartøyene i sitt segment.

Les mer om våre hybridløsninger her.
Les artikkel om Kryssholm i Teknisk Ukeblad.

Kontakt

Ae Portrett Sigurd

Sigurd Vik

Salgsleder
(+47) 95 29 19 16
Ae Portrett Joakim

Joakim Warpe

Leder teknisk utvikling / Prosjektleder system
(+47) 95 29 19 36