Om oss

Austevoll Elektro er en uavhengig leverandør av elektrikertjenester, tavleprodukter og systemløsninger for skip, havbruk, industri og bolig

Siden 1972 har produksjon av avanserte tavlesystemer, motorstartere og kontrollkabinett sammen med elektroservice for skip, havbruk, industri og bolig vært hovedområdene for virksomheten.

Austevoll Elektro har i dag rundt 50 ansatte. Produksjons- og kontorlokalet ligger i Kolbeinsvik i Austevoll og vi har i tillegg et salgskontor på Midtun i Bergen. Vi er godkjent opplæringsbedrift for lærlinger som vil ta fagbrev som elektriker eller tavlemontør

Austevoll Elektro har alltid hatt dyktige, positive og stabile medarbeidere som sammen har utviklet det sterke fagmiljøet vi har i dag. Den kompetansen som er bygget opp er grunnlaget for at vi er, og fortsatt skal jobbe for å være, en ledende, profesjonell og uavhengig aktør innenfor vår bransje. Vi ønsker å gi våre kunder trygghet for at de vil få produkter og service av høy kvalitet når de jobber sammen med oss.

Vi er «til å stola på»

Historien vår

Austevoll Elektro er en videreføring av tilsvarende aktivitet i Austevoll gjennom mer enn 45 år.

15.juni 1972 startet elektroeventyret i Kolbeinsvik i Austevoll ved etablering av A/S Electro Automation. Lokalene, en del produkter og mange av kundegruppene er de samme i dag som den gang. Tavleproduksjon og service var sentral fra første dag. Etter en fem års tid ble også installasjonsvirksomhet en del av leveringsomfanget.

De første 14 årene var bedriften lokalt eid. Midt på 80-tallet ble det oppkjøp gjennom NEBB konsernet. Endringer på konsernnivå førte til at virksomheten i Austevoll hadde flere navn som NEBB og EB Installasjon. På 1990-tallet ble bedriften aller mest kjent som ABB Austevoll. Hele tiden med et sterkt maritimt fokus ved satsing på god service og gode løsninger for kunden.

Dette ble forsterket gjennom at miljøet i Austevoll fra 2003 var en del av konsern med et sterkt fokus på systemleveranser til maritime kunder. I denne perioden var vi med å utvikle diesel-elektriske system. Først som en del av Scandinavian Electric Systems og fra 2008 med mer internasjonal satsing gjennom Rolls Royce konsernet.

I 2013 fikk selskapet igjen lokale eiere og tok tilbake navnet Electro Automation Austevoll AS. Selskapsnavnet var med å knytte historien sammen med ny satsning på fremtiden. Etter hvert ble firmaet stadig oftere referert til som Austevoll Elektro og i oppgangstider høsten 2019 valgte selskapet og skifte navn.

Lærebedrift

Austevoll Elektro er en aktiv lærebedrift og tar hvert år inn 2-4 nye lærlinger innenfor elektriker- og tavlemontørfaget. Lærlingeordningen er en svært viktig ressurs for bedriften og mange av våre tidligere lærlinger er i dag fast ansatte.