Austevoll Elektro Pos

 

Aktuelt

Systemleveranse til Orion Olympus

Austevoll Elektro leverer hovedtavle og automasjonssystem til Larseng Sjøtransport sin forbåt Orion Olympus i forbindelse med ombygging i Polen.

Austevoll Elektro leverer hovedtavle og automasjonssystem til Larseng Sjøtransport sin forbåt Orion Olympus i forbindelse med ombygging i Polen.

Moderne forbåt

Da Larseng Sjøtransport skulle tilpasse og bygge om sitt nye fartøy Orion Olympus til forbåt, ble Austevoll Elektro valgt som leverandør av tavle og automasjonssystem. Familierederiet fra Tromsø frakter fiskefôr til oppdrettslokaliteter langs hele norskekysten. Med den omfattende ombyggingen får de en topp moderne forfrakter. Lastekapasiteten er 1300 tonn fiskefor i silo og 1200 tonn i sekk.

Automasjonssystem på felles plattform

Det er en omfattende leveranse fra Austevoll Elektro med hovedtavle, automasjonssystem, IEC landstrøm, kamerasystem, flomlys og søkelys. Prosjektet føyer seg fint inn i rekken av tilsvarende leveranser og ombygginger for Austevoll Elektro, både i Norge og i utlandet.

Det nye automasjonssystemet integrerer en lang rekke system og gir en enhetlig og oversiktlig presentasjon av alarmer og driftsdata. I tillegg til alarmsystemet er både power management, tankpeiling, ballaststyring, anti-heeling og lysstyring integrert på en felles plattform. Alt er presentert med en enhetlig og funksjonell utforming og styrt fra felles operatørstasjoner.

Elektrisk gravemaskin

Orion Olympus utstyres også med elektrisk gravemaskin på dekk og her er Larseng Sjøtransport blant de første. Det er en utfordring å få elektrisitet frem til en gravemaskin som beveger seg over lasterommene. Kablene må både kunne bevege seg sammen med gravemaskinen samtidig som de må være godt beskyttet og kunne tåle de tøffe påkjenningene på dekk. I nært samarbeid med rederiet har Austevoll Elektro kommet frem til en løsning med kabelkjede og fleksibel tilkobling som vil gi optimal fleksibilitet og beskyttelse.

Kontakt

Ae Portrett Sigurd

Sigurd Vik

Salgsleder
(+47) 95 29 19 16
Ae Portrett Joakim

Joakim Warpe

Leder teknisk utvikling / Prosjektleder system
(+47) 95 29 19 36