Utkilen med landstrøm

Mostraum ved kai i Bergen

Lørdag var det dåp i Bergen av Utkilens nye kjemikalietankskip «Mostraum». Utkilen har investert mye i miljøteknologi ombord og skipet kan blant annet både laste og losse ved hjelp av landstrøm.

Skipet er bygget ved AVIC Dingheng i Kina og er det første i en seire på fire. Mostraum er 10.500 dwt, 129 meter langt og ble overlevert fra verftet i slutten av juni. Mostraum er et godt eksempel på Grønn Skipsfart og bevisst bruk av ny teknologi for å redusere klimautslippene.

Austevoll Elektro er leverandør av landstrømkabinettene på dekk der kablene med strøm fra land plugges inn. Denne leveransen føyer seg fint inn i rekken av landstrømprosjekt for Austevoll Elektro de siste årene. Mostraum er det første tankskipet på referanselisten og vi håper flere vil komme fremover.

Landstrømkabinett fra Austevoll Elektro

Kontakt