Utkilen med landstrøm

Mostraum ved kai i Bergen

Lørdag var det dåp i Bergen av Utkilens nye kjemikalietankskip «Mostraum». Utkilen har investert mye i miljøteknologi ombord og skipet kan blant annet både laste og losse ved hjelp av landstrøm.

Skipet er bygget ved AVIC Dingheng i Kina og er det første i en seire på fire. Mostraum er 10.500 dwt, 129 meter langt og ble overlevert fra verftet i slutten av juni. Mostraum er et godt eksempel på Grønn Skipsfart og bevisst bruk av ny teknologi for å redusere klimautslippene.

Austevoll Elektro er leverandør av landstrømkabinettene på dekk der kablene med strøm fra land plugges inn. Denne leveransen føyer seg fint inn i rekken av landstrømprosjekt for Austevoll Elektro de siste årene. Mostraum er det første tankskipet på referanselisten og vi håper flere vil komme fremover.

Landstrømkabinett fra Austevoll Elektro

Kontakt

Øyvind Vassnes

Prosjektleder
(+47) 95 29 19 51

Sigurd Vik

Salgsleder
(+47) 95 29 19 16